Wij bestrijden biologisch, natuurlijk!

natuurlijke bestrijdingsmiddelen
Zonder is gezonder!

Bladluizen, slakken, rupsen… toegegeven, het is de schrik van elke tuinier. We hebben allemaal wel eens een mooie rode kool geoogst, die vanbinnen keurig was opgepeuzeld door een familie naaktslakjes of rupsen.

Zij noemen het gewasbeschermingsmiddelen, wij noemen dat pesticiden

Maar wist je dat we vlakbij onze tuintjes in vele gevallen heel wat kunnen vinden om een groot deel van de plagen te vermijden, zonder dat we naar chemische bestrijdingsmiddelen moeten grijpen? Zo kan je van de brandnetel heel wat fabriceren dat een groot deel van de belagers op een afstand kan houden.

Onze topper: brandnetelthee

Brandnetelthee is een ongegist aftreksel van brandnetels kan bladluizen en andere zuigende, schadelijke insecten verdrijven.
Hoe maak je brandnetelthee?
Doe brandnetelbladeren en stengels in een pot, overgiet met kokend water, laat trekken tot volledig afgekoeld, ook hier geldt de regel 1 op 10. Na het zeven met het overgebleven vocht de planten besproeien met een plantenspuit. OPGELET !! Deze oplossing is maximaal twee dagen houdbaar.

En ook brandnetelgier, knoflook, chilipepers, basilicum, lavendel, kamille,… hebben hun goede werking reeds bewezen. Lees verder


De Gieter

Leave Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.