Het lidgeld verhoogt naar 50€. Een woordje uitleg…

Alles wordt duurder, maar nu ook mijn perceel?

Beste tuinders, jarenlang is het lidgeld ongewijzigd gebleven, maar vanaf 1 januari zal het lidgeld verhoogd worden naar 50€ per jaar per perceel.

Waar komt deze verhoging vandaan?

Vanaf 01/01/2023 worden de Volkstuinen Merksem en ook alle andere volkstuinparken ondergebracht onder het beheer van de Stad Antwerpen en is deze onze enige bevoegde gesprekspartner.

Er komt ook geen geldelijke ondersteuning meer van het district, de Stad Antwerpen heeft ook geadviseerd de huurgelden te uniformiseren.
Onze vereniging heeft jaren tot de goedkoopste behoort maar door de vraag om containers voor afval kunnen we niet anders dan het huurgeld te verhogen.
Wanneer het nieuwe Algemeen Reglement van de Stad op 01/01/2023 van kracht wordt zullen waarschijnlijk nog wel zaken veranderen.

Nieuw reglement?

Zodra we dit reglement zelf ontvangen, dan zullen we jullie hiervan natuurlijk onmiddellijk op de hoogte stellen en uiteraard op onze website zetten. De vooruitzichten zijn dat dit reglement in december 2022 op de gemeenteraad van Antwerpen zal goedgekeurd worden en daarna aan ons waarschijnlijk zal bezorgd worden in de tweede helft van december 2022 of begin januari 2023. Wel is gesteld dat er niet met onmiddellijke ingang grote veranderingen zullen aangebracht worden.

Je hoort binnenkort dus meer van ons!

Met tuindersgroeten van heel het bestuur,

Paul Arnouts

De Gieter

Leave Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.